erica roozendaal

Mijn naam is Erica. Ik ben geboren op 5 mei 1987. Als kind was ik altijd al het liefst creatief bezig, met muziek maken, tekenen en schrijven. Een creatief beroep kiezen was daarom heel logisch voor mij. Ik heb uiteindelijk voor muziek gekozen, omdat ik muziek het beste bij mij vond passen.

 Op mijn achtste besloot ik accordeon te gaan spelen. Dit instrument bestond uit alles wat ik mooi en interessant vond aan een muziekinstrument: heeel veel knopjes, toetsen, registers, een mooie klank, en je had ze in ontelbaar veel kleuren. Dit vond ik heel fascinerend.

 Totdat ik accordeon ben gaan studeren, heb ik vooral veel pop- en volksmuziek gespeeld. Toen ik op mijn 19enaar Kopenhagen ben gegaan om daar het conservatorium te doen, ben ik veel meer oude en moderne muziek gaan spelen. Dat vind ik nu nog steeds leuk om te doen, omdat er zoveel nieuwe klanken en gekke ideeën worden bedacht door componisten van nu. Dat is ook het meest bijzondere aan het accordeon: er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden met het instrument. Ik heb ze (gelukkig) nog steeds niet allemaal ontdekt.

 Naast zelf muziek maken, houd ik ook erg van lesgeven. Ik vind het leuk om uit te leggen hoe muziek in elkaar zit, hoe het instrument werkt, en daarnaast vooral om de leerling zelf (creatief) te laten denken en met hen muziek te maken! Lesgeven is ook heel leerzaam, omdat je tijdens uitleggen erachter komt wat je zelf al goed snapt, en wat niet. De leukste momenten zijn wanneer een leerling iets heeft geleerd waar hij of zij echt trots op kan zijn.

 Mijn website: www.ericaroozendaal.nl