Daan van den Hurk (Piano - Klassiek & Licht)

Mijn naam is Daan van den Hurk, ik ben geboren op 9 juni 1987 in Heeze. Op mijn 13e besloot ik dat ik naar het conservatorium wilde en sindsdien is pianospelen en muziek creëren mijn grootste bezigheid geweest. Na de afronding van het VWO ben ik in 2005 aangenomen aan Het Utrechts Conservatorium aan de afdeling Jazz &Pop. In mijn 3e jaar ben ik daarnaast begonnen aan de afdeling klassieke muziek. Ik heb daar les gehad van o.a. Cor Bakker, Bert van de Brink, Hans Eijsackers en Henry Kelder. In 2010 ben ik met een 8 aan de jazz-afdeling afgestudeerd en in 2011 met een 9+ voor klassiek, waarna ik aan de masteropleiding ben begonnen aan de klassieke afdeling met compositie als 2e vak.

 Naast het lesgeven ben ik werkzaam als (klassiek) begeleider, toetsenist in pop- en rockprojecten, in het theater, als componist/arrangeur en in de leukste gevallen als solist.

 Het lesgeven doe ik het liefst ook zo breed mogelijk. Natuurlijk kun je bij mij terecht voor een specifieke richting (bijv. alleen jazz, pop, klassiek of meer een theoretische kant) maar het liefst vul ik de lessen zo breed mogelijk in en leer je niet alleen de belangrijke basis van het pianospelen maar bijv. ook improviseren en eigen liedjes of stukken maken.

 Voor beginnende leerlingen vanaf de middelbare school en daarna heb ik zelf een pianomethode (‘Pim’s Pianomethode) ontwikkeld, waarin zoveel mogelijk belangrijke aspecten van het pianospelen, noten lezen, improviseren en muziektheorie op een begrijpelijke maar ook leuke manier voorbij komen.