Niek Woesthuis (Drums)

Mijn naam is Niek Woesthuis en ik ben geboren op 9 december 1980 in Almelo. Toen ik klein was wilde ik altijd al drummer worden en zat vanaf mijn 3e jaar al op potten en pannen te slaan. Na mijn middelbare school ben ik naar het conservatorium gegaan in Utrecht. Ik kreeg belangstelling voor muziek omdat mijn vader in het Metropole Orkest speelde als trombonist, vaak ging ik als kleine jongen met hem mee naar de studio en daar zat ik altijd vol bewondering naar de drummer te kijken. Het eerste instrument dat ik bespeelde was natuurlijk een drumstel en dat is altijd zo gebleven. Ik geef les in drummen maar ik kan ook een heel klein beetje piano spelen. Een instrument dat ik niet kan bespelen, maar dat ik wel graag onder de knie zou willen krijgen is contrabas.

Het leukste aan les geven bij Ceres vind ik dat de sfeer gezellig en persoonlijk is. Ik word altijd blij als leerlingen goed hun best doen en na de les met een vrolijk gezicht weer naar huis gaan.

Zelf houd ik het meeste van jazz muziek maar ook van rock, pop, klassiek, hip-hop en noem maar op, eigenlijk vind ik bijna alle muzieksoorten wel leuk. Eén favoriete band heb ik niet, er zijn zo veel goede bands/muzikanten dat ik er niet één maar wel honderd uit zou kunnen kiezen als favoriete band.

Het mooiste aan drummen vind ik dat je een beetje de basis bent van de band en dat je met een paar trommels en bekkens heel veel verschillende klankkleuren kan maken. Als ik vandaag word gebeld dat ik morgen op kan treden in Paradiso dan zei ik onmiddellijk JA!!. Paradiso is toch één van de mooiste poptempels van Nederland.

Als ik zelf optreed voor publiek ben ik altijd erg blij en ik vind het heerlijk om samen met de bandleden ervoor te zorgen dat het publiek geniet van de muziek die we maken.

Als ik een van mijn leerlingen op zie treden dan ben ik apetrots, want ik weet dat het soms best spannend is om op te treden, dus ik vind het moedig als mijn leerlingen het toch durven te doen.