Willem Smid (Drums)

Mijn naam is Willem Smid en ik ben geboren op 1 juli 1985 in Sneek. Ik drum vanaf mijn 9de en vanaf mijn 14de wist ik zeker dat ik drummer wilde worden. Ik ben na de middelbare school gaan studeren aan het conservatorium in Amsterdam. Naast drums speel ik ook een beetje piano. Instrumenten die ik ook nog wel zou willen leren bespelen zijn gitaar en cello.

Ik hou van heel veel verschillende muziekstijlen; klassiek, pop, jazz, rock, zolang het maar goed klinkt en goed gespeeld is!

Het lesgeven bij Ceres is erg relaxt, de sfeer is goed en als docent word ik goed behandeld, zo kan ik met veel plezier lesgeven. Omdat ik niet vast zit aan verplicht lesmateriaal kan ik precies spelen wat de leerling graag wil en wat goed voor hem of haar is. Ik vind het leuk als leerlingen enthousiast zijn en met eigen ideeën komen, bijvoorbeeld met een nummer dat ze graag willen spelen.

Mijn favoriete band is mijn eigen band, de Amsterdam Saints. Hiermee spelen is altijd leuk en uitdagend, het is erg leuk om je eigen muziek over te brengen op het publiek. Een van de doelen met deze band is om zeker een keer in een uitverkocht Paradiso te spelen!

De leukste uitspraak die ik ooit over muziek heb gelezen is 'Muziek komt in de beste families voor'.

Mijn website is www.willemsmid.nl