Maarten

bakker

Mijn naam is Maarten Bakker en ik geef basgitaarles bij Ceres. En dat is heel leuk, want de bas is een bijzonder instrument: Je staat midden in de muziek en ‘draagt’ de hele band. Bovendien hoef je geen virtuoos te zijn om een goede baspartij te kunnen spelen.

Ik ben zelf bij de basgitaar terecht gekomen nadat ik eerst ukelele, gitaar en piano heb gespeeld (het ene instrument wat beter dan het andere!). Sinds dat ik muziekeducatie en basgitaar gestudeerd heb aan het conservatorium speel ik in veel verschillende bands, en toerde ik in meer dan 20 landen. 

Bij de bands waarin ik speel zie ik allerlei muziekstijlen voorbijkomen: Pop, jazz, rock, blues, latin, hiphop, dance en ga zo maar door. De diversiteit houdt de muziek spannend, en ik vind het daarom ook leuk om in de les veel verschillende soorten muziek te behandelen met veel verschillende leerlingen.

Elke leerling is anders, en ik probeer daarom in de lessen zo veel mogelijk aan te sluiten op jouw persoonlijke interesses. Ik vind het als docent vooral van belang dat je de basis van het instrument en de muziek goed leert kennen, zodat je makkelijk kan samenspelen met andere muzikanten of de nummers van je favoriete band kunt meespelen.

Maar ook het zelf kunnen bedenken van baslijnen en het dieper ingaan op andere onderwerpen komen aan bod als dat van belang is. Denk aan bijvoorbeeld: Timing, sound, muzikaal gehoor, noten lezen en muziektheorie.  Bij de jongere leerlingen werk ik veel met een boek (methode), bij leerlingen vanaf de middelbare-school leeftijd tot volwassen maken we in overleg een plan.

Op mijn website www.maartenmusic.com kun je nog meer lezen over mijzelf.

Op http://www.maartenmusic.com/category/basles kun je aanvullende informatie over de lessen vinden.