top of page
pierrejonker.jpg

pierre jonker

Mijn naam is Pierre Jonker. Ik ben geboren in 1976 in Heerlen. Toen ik klein was wilde ik graag muzikant worden. Het liefst toetsenist, maar ik werd gitarist. Na de basisschool ging ik naar de Havo en daarna ging ik natuurkunde studeren. Ik heb altijd al belangstelling voor muziek gehad. Ik herinner me dat ik als jongen van een jaar of acht met de lego zat te spelen en ondertussen luisterde ik naar een cassettebandje van The Beatles. Dat bandje heb ik grijs gedraaid. Ik ging naar de muziekschool om toetsenist te worden. Maar uiteindelijk belandde ik bij de elektrische gitaar. Daar geef ik nu ook les in bij Ceres. Ik kan daarnaast redelijk goed overweg met een basgitaar. En in mijn vrije tijd zit ik ook graag te drummen. Het leukste aan les geven bij Ceres vind ik dat ik bezig ben met waar ik het meest van houd; de muziek .

 

Ik vind het leuk om die liefde voor muziek over te brengen op mijn leerlingen. Ik ben altijd blij als leerlingen vorderingen maken en als ze enthousiast zijn. Het gebeurt ook wel eens dat het maar niet wil lukken en dat een leerling het opgeeft. Dat vind ik heel jammer. Zelf houd ik het meest van popmuziek en van jazz. Het mooie van de elektrische gitaar vind ik de klank, de akkoorden, het soleren. Ik heb iemand wel eens horen zeggen dat een piano aards is, een viool hemels en dat een gitaar zich daar ergens tussen in bevindt. Tussen hemel en aarde. Dat vind ik mooi gezegd. Dat ik al jaren elektrische gitaar speel, wil nog niet zeggen dat ik het instrument al honderd procent onder de knie heb. Zo heb ik nog altijd moeite met noten lezen. Maar dat is een kwaaltje waar veel gitaristen mee kampen. Ik heb 20.000 excuses waarom het vlekkeloos van blad lezen niet mijn sterkste kant is, maar het komt denk ik vooral omdat voor veel gitaristen gitaarspelen is begonnen met naspelen.

 

Het noten lezen komt erachteraan. Zelf optreden vind ik erg leuk. Als ik vandaag gebeld zou worden dat ik morgen met mijn eigen band Get Back op kan treden in Paradiso dan zei ik onmiddellijk “Doen we”. Als ik optreed voor publiek ben ik in mijn element. Muziek maken is fantastisch. Als mijn leerlingen op moeten treden, vind ik dat behoorlijk spannend. Ik weet waar het mis kan gaan. En ze hebben nog niet altijd de tools om zich daar uit te redden. Maar achteraf ben ik natuurlijk heel trots op ze. Mijn favoriete band is Steely Dan. Hun muziek steekt mooi in elkaar en is perfect uitgewerkt. Ik vind het een goede combinatie van pop en jazz.

Mijn naam is Frank Wolff, geboren op 13 Januari in Ilpendam. Vanaf een zeer jonge leeftijd was ik al gefascineerd door de platen die mijn vader draaide. Van Jazz tot Klassiek en van Pop tot Rock, ik vond het allemaal interessant. Op mijn 13e verjaardag kreeg ik mijn eerste gitaar. Ik was op dat moment helemaal weg was Rock en Metal bands, zoals Rage against the machine, Nirvana en Tool. Ik voelde dat als ik die geluiden zelf ook zou kunnen produceren, mijn leven geslaagd zou zijn.

 

Na een aantal jaren werd mijn interesse breder en begon steeds meer Jazz, funk en soul te luisteren en spelen. In 2009 behaalde ik mijn Bachelor in de richting Jazz Gitaar, aan het Conservatorium van Utrecht. Na mijn Bachelor heb ik een Master in Compositie gestudeerd. Naast Gitaar speel ik ook piano, en zing in een aantal bands. Daarnaast componeer ik graag stukken voor mezelf en andere artiesten. Het gevoel wanneer je een stuk voor de eerste keer hoort en meteen geraakt wordt, is nergens ander mee te vergelijken. Dat vind ik het mooiste aan muziek.                                                                  

 

Ik probeer in mijn lessen die liefde voor muziek en het gevoel dat het meebrengt over te brengen. Je bent nooit te jong of te oud om muziek te leren spelen. Plezier en inzet gaan hand in hand, dus ik probeer altijd te zoeken naar wat mijn leerlingen inspireert aan muziek. Dus wat je stijl ook is, Solo’s uitwerken, popliedjes spelen of zelf liedjes schrijven? We gaan ervoor!

 

Het leukste aan lesgeven bij Ceres is naast het prachtige pand in hartje Utrecht, de relaxte en persoonlijke sfeer waarin leerlingen zich op hun gemak voelen.

Frank wolff

FW.jpg
Jack.jpg

Mijn naam is Jack Willemse. Ik ben 25 jaar en ben in 2021 afgestudeerd aan het conservatorium van Utrecht in de richting Jazz. Mijn focus ligt bij jazzmuziek, pop en funk, maar ik ben ook thuis in vele andere stijlen zoals rock en blues.

Mijn gitaardocent liet mij, toen ik op elfjarige leeftijd begon met spelen, kennismaken met de muziek van Jimi Hendrix. Ik kreeg de smaak toen al goed te pakken. Zeker toen ik op latere leeftijd mijn lessen vervolgde bij Richard Doodkorte. Hij is de eerste persoon die mij motiveerde me te verdiepen in jazzmuziek. Tijdens mijn middelbareschooltijd volgde ik de vooropleiding van het conservatorium in Arnhem. Ik deed na mijn eindexamen met succes auditie aan het conservatorium van Utrecht. In Utrecht heb ik clinics gehad van onder meer Robben Ford, Bill Frisell, Martijn van Iterson.

Ik geef inmiddels een aantal jaar met veel plezier gitaarles. Ik krijg veel energie als ik meemaak dat leerlingen vooruitgaan! In mijn lessen probeer ik het plezier van gitaarspelen altijd centraal te stellen. We werken aan muziek die jij zelf wilt leren; aan de hand hiervan behandelen we de techniek en de theorie die hierbij komt kijken.

Jack Willemse

bottom of page