dennis

weijers

Hoi, ik ben Dennis en ik ben geboren in 1986. Als kind wilde ik altijd al muziek maken, en wel het liefst op de piano of het accordeon. Tijdens de basisschool was ik constant bezig met liedjes maken, cassettebandjes opnemen en optreden. Op de middelbare school kwamen daar de eerste bandjes bij. Na het conservatorium, een vol tourschema en allerlei klassieke concerten, ben ik bij Ceres gaan lesgeven. Tussendoor ben ik naar Berlijn verhuisd om 5 jaar lang nieuwe muziekstijlen te ontwikkelen, zoals jazz en elektronische muziek, en sinds januari 2019 kun je mij weer bij Ceres vinden! 

Voor muziek ben je nooit te jong of te oud. Bij mij kun je als volledige beginner terecht. Al snel zul je erachter komen dat je direct de mooiste melodieën en bekendste hits kunt spelen, en kunt improviseren. Ben je al gevorderd? Dan gaan we de diepte in: van jazz-solo’s tot virtuositeit, van eigen composities tot functioneel begeleiden. Ik heb zowel een klassieke als een moderne opleiding gehad, dus of je nu van Beethoven houdt, alles van The Beatles wilt spelen, of het hele Real Book wilt doorwerken, niets is te gek!

20190524_133737.jpg
Vic Willems-Molen De Ster-29082018-Kim B

Erik

Brouwer

Piano - licht & klassiek

De piano is een bijzonder en veelzijdig instrument geschikt voor bijna iedere muziekstijl. Maar piano leren spelen kan overweldigend zijn. Er komt veel bij kijken: toonladders, vingerzettingen, ritmes, akkoorden. Waar moet je beginnen?
Als pianodocent help ik je om stap voor stap alle aspecten van piano spelen te beheersen en muziek beter te begrijpen. Mijn belangrijkste doel is dat je bij elke stap met plezier achter de piano gaat zitten.


Het maakt niet uit of je een absolute beginner bent of al een gevorderde pianist. We gaan samen op zoek naar waar jouw interesse ligt en wat je leerdoelen zijn.
Met mijn achtergrond in Jazz en Popmuziek is er in de les naast noten lezen ook veel ruimte voor improvisatie, compositie en akkoordenleer.
Ik ben in 2013 afgestudeerd aan het Utrechts conservatorium en ben naast mijn lespraktijk actief als toetsenist bij Faradays (elektronische indie-pop) en Vic Willems (singer-songwriter).

Michel

pagie

piano - licht

Mijn naam is Michel Pagie. Toen ik een instrument mocht kiezen was dat meteen duidelijk dat het piano moest worden. Dat glanzende instrument met die vele toetsen en en betoverende klank maakte grote indruk. Op de middelbare school heb ik voor het eerst in een bandje gespeeld en ervaren wat samenspelen bij je los kan maken. Daarna heb ik piano op het Hilversum’s Conservatorium afdeling lichte muziek gestudeerd.

Het leuke aan les geven bij Ceres is dat het een broeinest van muziek is. Ik geniet van alle klanken die je in het  pand kunt horen.  


Ik word altijd blij als leerlingen plezier krijgen in het avontuur van muziek maken. Zelf houd ik van veel stijlen, maar jazz en fusion springen er voor mij vaak uit. Het mooiste aan piano vind ik de veelzijdigheid van het instrument. 


Ik vind het geweldig om mijn ervaring als zanger-pianist door te geven en zangers op weg te helpen om zich te leren begeleiden.


Een mooie uitspraak over muziek is : De stiltes tussen de noten zijn minstens zo belangrijk als de noten zelf.

Ik werk ook als bandcoach op een theater-muziekwerkplaats voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Daar heb ik geleerd goed te kijken en te luisteren naar wat mensen nodig hebben om zich thuis in de muziek te voelen. Ik ben ook werkzaam als toetsenist-zanger, componist in verschillende projecten.

Michel Pagie-1.jpg
Merit.png

Merit 

Visser

 

Ik was van jongs af aan al bezig liedjes na te spelen en zelf te verzinnen op het keyboard van mijn broer, tot ik mijn eigen piano kreeg. De klank van een piano heeft me nooit meer losgelaten. 

Creatief bezig zijn vind ik ontzettend belangrijk en leuk en dat geef ik graag door. Omdat ik zelf naast lesgeven vooral bezig ben in de popmuziekwereld, is de richting pop in de breedste zijn van het woord het natuurlijkst voor mij. Ik help mensen graag met een goede basis vanuit waar ik ze het liefst in hun eigen richting zie groeien. Als singer-songwriter heb ik een grote liefde voor het maakproces, liedbegeleiding en theorie en solfège. Alle kennis en theorie staan bij mij in dienst van de beleving van muziek en van de persoonlijke richting die elke leerling nodig heeft.  

 

Na een bachelor Songwriting op de Rockacademie en een master compositie & performance aan de HKU, ben ik voornamelijk actief onder de naam LIJO. Ik ben de drijvende kracht als songwriter en performer van dit alt-pop project, waarmee ik shows speel in zowel Nederland als het buitenland. Daarnaast ben ik songwriter en frontvrouw van de cinematische popband Ilen Mer en co-founder van het label/collectief Mind:The:Gap.

xander
benham

 

Mijn naam is Xander Benham, een pianist en componist uit het Verenigd Koninkrijk en nu werkzaam als pianist en componist in Nederland, gespecialiseerd in moderne muziek die elementen uit zowel klassiek als jazz combineert. Ik ben afgestudeerd in een muziekbachelor in Londen en een master in Utrecht. Ik heb er veel zin in om iedereen te ontmoeten en te leren kennen. Tijdens onze lessen krijg je een allround muzikale ervaring die is afgestemd op jouw individuele behoeften en passies binnen de muziek. Dit kan een opleiding Klassiek Piano, Jazz, Pop zijn , Compositie, Theorie of een combinatie hiervan op alle niveaus die bij je passen. Als je doorgaat met lessen, welkom terug en we gaan verder waar je was gebleven. Als je nieuw bent, welkom op de school en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. Het is belangrijk op te merken dat mijn eerste taal Engels is, hoewel ik indien nodig een beetje Nederlands kan spreken. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met me op. Geniet van de rest van je zomer en ik kijk ernaar uit om met jullie te werken in september."

 

"Xander heeft modern klassiek en eigen werk uitgevoerd op onder andere Tivoli Vredenburg in Utrecht, Het Concertgebouw en live op de Nederlandse Radio NPO 4 in Amsterdam. Xander heeft de finale gehaald en prijzen gewonnen op concoursen zowel in Groot-Brittannië als in Nederland."

Eline.jpeg

Eline
Verkuijl

 

Hoi allemaal! Mijn naam is Eline en ik ben klassiek pianiste en zangeres. Momenteel volg ik nog de masteropleiding Music Performance aan het Utrechts Conservatorium. Ik studeer daar als hoofdvak klassiek piano en als bijvak zang. Ik ben iedere dag urenlang achter de piano te vinden en speel dan het liefste muziek van Beethoven, Debussy en Ravel. Ik schrijf zelf ook muziek. Dit zijn liedjes voor piano en zang die qua stijl op het snijvlak van de klassieke- en de popmuziek liggen. Ik geef al zo'n 6 jaar pianoles aan jong en oud en ik vind het ontzettend leuk om mensen te helpen met het leren piano spelen. Mijn wens is dat mijn leerlingen vrije muzikanten worden die geen angst voelen tijdens het spelen en echt van het spelen kunnen genieten. Ik bied ze een veilige omgeving waar ze lekker zichzelf kunnen zijn en plezier kunnen maken, maar tegelijkertijd serieus leren.