Jolieke

Sorber

Jolieke Sorber behaalde (na een carrièremove vanuit de hulpverlening in 2001) haar bachelor als docerend musicus Zang Lichte Muziek aan de Schumann Akademie (destijds HBO deeltijd). Zij volgde lessen bij verschillende zeer uiteenlopende docenten, waaronder Jolande Geven, Ronald KLekamp, Jonathan Hart Makwaia, Hartog Eysman en Deborah J. Carter. Ook volgde en volgt zij trainingen om haar kennis en kunde uit te breiden en up to date te houden. Van EVT (Estill Voice Training) tot improvisatie en stembevrijding en van Lichtenberg tot een docententraining CVT (Complete Vocal Technique). Momenteel volgt zij trainingen UVS (Universal Voice System) van oa Alberto ter Doest. De technische methodes combineert zij in haar lessen met veel minder technische invalshoeken. Waarbij vrijheid, muzikaliteit, jezelf uiten en plezier in zingen altijd voorop staan.

 

Al jaren doceert Jolieke met veel enthousiasme in privé- en groepslessen en op scholen in Utrecht en trekt zij door het hele land tijdens het geven van workshops aan bedrijven, particulieren, koren en leerkrachtenteams.

 

Naast het lesgeven schrijft Jolieke haar eigen muziek en teksten. Dit doet zij onder meer met muzikaal duizendpoot Coen Witteveen, van o.a. Typhoon, vanuit hun eigen MOTIV53. 

Verder werkt zij als voice-over en treedt als zangeres op in verschillende bezettingen, waarbij ze regelmatig wordt begeleid door drummer en levenspartner Patrick Onderweegs.

 

Jolieke geeft om de week les op de vrijdagen overdag.

marjanka sierevelt

blokfluit + zang

Mijn naam is Marjanka Sierevelt (1967). Ik heb gestudeerd aan het conservatorium in Maastricht. Ik geef les in zang en blokfluit, waarbij ik de afwisseling erg prettig vind. Bij zang vind ik het vooral leuk om aan stemontwikkeling te werken, zowel bij pop, musical als klassieke muziek. Het is altijd weer bijzonder als stemmen door bepaalde oefeningen vrijkomen en meer mogelijkheden krijgen. Of dat bijvoorbeeld heesheid verdwijnt.

Singer-Songwriter
Ik heb een speciaal programma wat gericht is op het schrijven van eigen nummers, met leuke opdrachten, die we soms aan het einde van een jaar in een studio opnemen. Voor wie wil, is dit gecombineerd met het jezelf leren begeleiden op de piano, niet met muzieknoten, maar door middel van akkoorden.

Voor kleine kinderen heb ik een methode ontwikkeld om spelenderwijs via kikkervisjes noten te leren lezen. De witte kikkervisjes hebben lange staarten en de zwarte hebben korte staarten.


Later leren de kinderen dat het halve noten en kwartnoten zijn.
Aan het einde van het boekje kunnen ze dan echt noten lezen.
De lesmethode die hieruit is ontstaan heet “Fluiten met visjes”.


Maar natuurlijk zijn ook oudere/ volwassen fluitleerlingen welkom!

mirthe

bron

Mirthe Bron is geboren in Utrecht, na de middelbare school verhuisde zij naar Tilburg waar zij de opleiding Musicaltheater aan de Fontys hogeschool voor de kunsten volgde. Na haar afstuderen speelde zij in de musical Doornroosje van Studio 100. Zij besloot verder te studeren aan de Koningstheateracademie in den Bosch, daar ontwikkelde zij haar schrijftalent en kleinkunst-kant. 

Mirthe heeft master zang gestudeerd aan het Conservatorium van Utrecht. Zij laat zich geregeld bijscholen in oa EVTS en CVT techniek. 

Zij kreeg al vroeg belangstelling voor muziek, als kind danste zij graag, speelde piano. Haar pianoleraar ontdekte dat ze ook kon zingen en stimuleerde haar om zichzelf te begeleiden tijdens de lessen. Op dit moment  werkt Mirthe als freelance zangeres en actrice. Zij treed regelmatig op in de meest uiteenlopende muziek/theaterproducties. 

Over lesgeven bij Ceres:

Het leukste aan les geven bij Ceres vind ik de leerlingen, de sfeer en de locatie; het voelt echt als ene soort tweede thuis. Het moeilijkste is de klok, ik probeer er niet op te letten maar de tijd gaat altijd te snel.

Zelf houd ik het meeste van pop, rock, jazz, kleinkunst en musical muziek. Het mooiste aan zingen vind ik; "Zingen maakt gelukkig, je wordt er zelf vrolijker van en je kan anderen troosten, opvrolijken, verwonderen, verbazen en zelfs aan het lachen maken". Als ik een van mijn leerlingen op zie treden dan ben ik stiekem heel erg trots. Ik vind het fantastisch om een leerling te zien groeien met alle mooie maar ook de moeilijke moment waar dat soms mee gepaard gaat.

Mijn favoriete zanger is Freddie Mercury omdat wanneer hij zingt je dat in elke vezel voelt.

Website: www.mirthebron.nl

petra

ellenbroek

Mijn grote liefde voor zingen begon op jonge leeftijd. Al snel, na mijn studie, ontwikkelde zich op natuurlijke wijze ook een grote liefde voor lesgeven. In 2010 ben ik begonnen met mijn eigen zangpraktijk.

 

Ik geef zangles in de zangtechnieken E.V.T.S, Lichtenberg methode en het Universal Voice System. 

 

De opleidingen die ik heb afgerond zijn;

o   Bachelor Musical Theater

o   Master of Music, 

o   Universal Voice Master

o   Universal Voice Teacher

 

Het doel voor mij als zangdocent is jou vertrouwen en vrijheid mee te geven.

Ik geef zangles in stijlen als Pop, Rock, Soul, R&B, Jazz, Musical, Kleinkunst en Klassiek etc.

 

Momenteel werk ik aan nieuw repertoire met gitarist Andrés G.B. https://andresgbmusic.com/

 

In mijn vrije tijd luister ik graag naar Soul, Blues, Jazz, Pop en Rock.

 

Wat ik fijn vind aan Ceres; goede docenten, ontspannen/gemoedelijke sfeer en mooie locatie.

Via petraellenbroek.com en https://universalvoice.nl/stemcoaches/petra-ellenbroek/ vind je meer informatie over achtergrond en werkwijze.

susanne

dekkers

Wil je je zangtechniek ontwikkelen en daarbij je eigen stijl ontdekken? Ik help je bij het bouwen aan een repertoire dat bij jou past en dat jij kan voordragen.

Het eerste gedeelte van de les werk je aan de basis van het zingen; ademhaling en ademsteun, en het voelen en trainen van je middenrif. Dit zorgt voor meer uithoudingsvermogen en een betere techniek. 

In het tweede gedeelte ga je aan de slag met de liedjes die bij jou passen. Je kan hierbij kiezen uit pop, rock, blues, country, folk of jazz nummers. Naast de zangtechniek werk je aan tekstinterpretatie, articulatie en performance. 

In de les begeleid ik je op gitaar of piano.

Ik heb gestudeerd aan het Hilversums Conservatorium en heb daarnaast een specialisatie Complete Vocal Technique gevolgd en maak gebruik van Neutral Curbing Overdrive en Belting technieken.

Ook ben ik Singer Songwriter en heb 3 albums geproduceerd in mijn eigen studio.

Zowel beginners als gevorderden zijn bij mij van harte welkom. Op maandagmiddag en woensdagavond geef ik les bij Ceres.

 

www.suzydexter.com 

suzydexter@planet.nl