top of page

Jolieke

Sorber

Jolieke Sorber behaalde (na een carrièremove vanuit de hulpverlening in 2001) haar bachelor als docerend musicus Zang Lichte Muziek aan de Schumann Akademie (destijds HBO deeltijd). Zij volgde sinds haar 17e lessen bij verschillende zeer uiteenlopende docenten, waaronder Jolande Geven, Ronald Klekamp, Jonathan Hart Makwaia, Hartog Eysman, Deborah J. Carter en Alberto ter Doest. Jolieke blijft zich scholen om haar kennis en kunde uit te breiden en up to date te houden. Van EVT (Estill Voice Training) tot improvisatie en stembevrijding en van Lichtenberg tot een docententraining CVT (Complete Vocal Technique). In juli 2022 werd zij bovendien gecertificeerd tot Master Teacher Universal Voice, na het volgen van de opleiding aan het Universal Voice Institute van Alberto ter Doest en Daan Smits. Buiten deze gereedschapskist vol vocale tools zet Jolieke vooral zichzelf en haar voelsprieten in: haar jarenlange ervaring als docent, musicus en levenskunstenaar.

 

Lees meer op www.joliekesorber.nl.

 

Jolieke geeft om de week les op de vrijdagen overdag.

Jolieke Sorber.jpg
Marjanka Sierevelt-1.jpg

marjanka sierevelt

Mijn naam is Marjanka Sierevelt (1967). Ik heb gestudeerd aan het conservatorium in Maastricht. Ik geef les in zang en blokfluit, waarbij ik de afwisseling erg prettig vind. Bij zang vind ik het vooral leuk om aan stemontwikkeling te werken, zowel bij pop, musical als klassieke muziek. Het is altijd weer bijzonder als stemmen door bepaalde oefeningen vrijkomen en meer mogelijkheden krijgen. Of dat bijvoorbeeld heesheid verdwijnt.

Singer-Songwriter
Ik heb een speciaal programma wat gericht is op het schrijven van eigen nummers, met leuke opdrachten, die we soms aan het einde van een jaar in een studio opnemen. Voor wie wil, is dit gecombineerd met het jezelf leren begeleiden op de piano, niet met muzieknoten, maar door middel van akkoorden.

Voor kleine kinderen heb ik een methode ontwikkeld om spelenderwijs via kikkervisjes noten te leren lezen. De witte kikkervisjes hebben lange staarten en de zwarte hebben korte staarten.


Later leren de kinderen dat het halve noten en kwartnoten zijn.
Aan het einde van het boekje kunnen ze dan echt noten lezen.
De lesmethode die hieruit is ontstaan heet “Fluiten met visjes”.


Maar natuurlijk zijn ook oudere/ volwassen fluitleerlingen welkom!

mirthe

bron

(Mirthe is momenteel op sabbatical dus is voor de rest van dit schooljaar helaas afwezig)

Mirthe Bron is geboren in Utrecht, na de middelbare school verhuisde zij naar Tilburg waar zij de opleiding Musicaltheater aan de Fontys hogeschool voor de kunsten volgde. Na haar afstuderen speelde zij in de musical Doornroosje van Studio 100. Zij besloot verder te studeren aan de Koningstheateracademie in den Bosch, daar ontwikkelde zij haar schrijftalent en kleinkunst-kant. 

Mirthe heeft master zang gestudeerd aan het Conservatorium van Utrecht. Zij laat zich geregeld bijscholen in oa EVTS en CVT techniek. 

Zij kreeg al vroeg belangstelling voor muziek, als kind danste zij graag, speelde piano. Haar pianoleraar ontdekte dat ze ook kon zingen en stimuleerde haar om zichzelf te begeleiden tijdens de lessen. Op dit moment  werkt Mirthe als freelance zangeres en actrice. Zij treed regelmatig op in de meest uiteenlopende muziek/theaterproducties. 

Over lesgeven bij Ceres:

Het leukste aan les geven bij Ceres vind ik de leerlingen, de sfeer en de locatie; het voelt echt als ene soort tweede thuis. Het moeilijkste is de klok, ik probeer er niet op te letten maar de tijd gaat altijd te snel.

Zelf houd ik het meeste van pop, rock, jazz, kleinkunst en musical muziek. Het mooiste aan zingen vind ik; "Zingen maakt gelukkig, je wordt er zelf vrolijker van en je kan anderen troosten, opvrolijken, verwonderen, verbazen en zelfs aan het lachen maken". Als ik een van mijn leerlingen op zie treden dan ben ik stiekem heel erg trots. Ik vind het fantastisch om een leerling te zien groeien met alle mooie maar ook de moeilijke moment waar dat soms mee gepaard gaat.

Mijn favoriete zanger is Freddie Mercury omdat wanneer hij zingt je dat in elke vezel voelt.

Website: www.mirthebron.nl

IMG_8558-2.jpg
Bram%20Norbart_edited.jpg

Bram 

Norbart

 

Bram geeft met veel plezier in alle stijlen les op de vrijdagmiddag bij Ceres! Daarnaast is Bram werkzaam in zijn Zangstudio Utrecht en is verbonden als Certified Universal Voice Master Teacher aan het Universal Voice Institute in Amsterdam.

De stem is een heel veelzijdig instrument, geen ander instrument kan zo veel verschillende klanken en kleuren maken. Het Universal Voice System waar Bram mee werkt heeft die rijkdom aan klank en kleuren van de stem teruggebracht naar een eenvoudig systeem dat iedereen snapt en makkelijk kan toepassen.

 

Bram heeft de 3-jarige opleiding bij het Universal Voice Institute in Amsterdam afgerond en is dus Certified Universal Voice Master Teacher. Direct na het afronden van die opleiding is Bram als docent verbonden aan dat Universal Voice Institute.

Na het afronden van zijn dwarsfluitstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeert Bram klassiek zang bij Henny Diemer aan het Utrechts Conservatorium. Tijdens deze studie loopt Bram een jaar stage bij Alberto ter Doest aan het Codarts Rotterdam Conservatorium en leert alles over het Estill Voice Training System.

​Bram zingt tijdens en na zijn studies in het koor van de Nationale Opera in Amsterdam en het Groot Omroepkoor in Hilversum. Daarnaast zingt hij 10 jaar als solist in diverse Opera en Oratoria producties en Theatershows van de professionele Pop & Jazz Close Harmony Groep On Air.

 

Bram's grote passie is zangers beter en makkelijker laten zingen!

Website: www.zangstudio-utrecht.nl

Tessa
van breugel

Wat leuk dat je erover zit te denken om op zangles te gaan!

Tijdens mijn lessen begeleid ik je bij de nummers die jij graag zingt. Zo ontdekken we samen wat je in huis hebt en werken we aan je zang- en stemtechniek zodat jij op je best klinkt.

 

Elke les beginnen we met een paar techniek-oefeningen en daarna gaan we dit toepassen op de nummers die jij wilt zingen. Ik help je wanneer nodig bij het kiezen van nummers en begeleid je in de lessen op de piano. Wil je je eigen songs gaan schrijven, dan kan dat natuurlijk ook!

 

Ik heb een conservatorium achtergrond en wil met mijn ervaring en enthousiasme je helpen je stem en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Ik schrijf mijn eigen muziek en heb in diverse bands gespeeld, waarmee ik verschillende podia in Nederland beklommen, zoals Paradiso, de Melkweg en TivoliVredenburg.

 

Het mooiste aan zangles geven vind ik de groei en het toenemende zelfvertrouwen dat ik bij mijn leerlingen zie. Ik nodig je graag uit voor een gratis proefles, dan kunnen we kennismaken en kan ik je al een paar eerste tips meegeven. Of je nou jong, oud of een onder-de-douche-zanger bent, ik ga graag met je aan de slag.

image.png

Laura
De bruijn

Hoi! Mijn naam is Laura en ik ben zangeres en songwriter. Ik heb gestudeerd aan het Utrechts Conservatorium in de richting Jazz & Pop zang. In mijn zanglessen combineer ik techniek en theorie met performance, creatief zingen en eventueel songwriting. In de lessen ontdek ik samen met jou wat je graag wilt leren en vervolgens stel ik een passende leerlijn op. Ik geef les aan alle leeftijden en alle niveaus. Zo kan je bij mij terecht als je voor het eerst begint met zingen, maar ook als je wilt leren hoe je je kan voorbereiden op een conservatorium auditie. 

 

Naast lesgeven ben ik zelf veel aan het zingen en schrijven. Ik hou van pop, jazz, spoken word, kleinkunst en koormuziek. Met mijn eigen band (LOE.) maak ik Nederlandse poëziepop muziek en spelen we op verschillende podia in Nederland (zoals TivoliVredenburg, Bimhuis en Metropool). Daarnaast arrangeer ik mijn eigen stukken voor koor en ook hiermee treden we op. 

 

Graag nodig ik je uit voor een gratis proefles, dan kunnen we kennismaken en gaan we gelijk aan de slag! 

bottom of page