top of page
f40033dd-ee2c-4d88-b01d-71d04b2a0802.jpg

Ferdi

schaap

Mijn naam is Ferdi Schaap, geboren op 22 februari 1984 in Den Haag.

Drummen doe ik vanaf mijn 15e en na de middelbare school wist is dat ik proefessioneel drummer wilde worden.

In 2009 ben ik afgestudeerd aan het Conservatorium van Utrecht en sindsdien heb ik veel lessen gegeven en met vele bands gespeeld.

 

Ik vind bijna alle muziekstijlen interessant. Van Pop tot Klassiek en van Funk tot Reggae, zolang er maar een goede groove in zit.

 

Mijn lessen zijn erop gericht om je op een leuke en ontspannen manier het instrument te leren bespelen, ongeacht je leeftijd of niveau.

Ik vind het erg leuk als je zelf met ideeën of liedjes komt, zo kun je leren wat je echt wilt leren en zal je ook buiten de lessen achter de drums kruipen om je favoriete muziek te oefenen.

Ceres biedt hiervoor de ruimte. 

JAN jacob

zegel

Mijn naam is Jan-Jacob Zegel. Ik ben geboren op Texel op 24 maart 1969. Toen ik klein was wilde ik altijd brandweerman of voetballer worden. Typisch jongetje. Maar ik werd drummer. Ook niet slecht. Na de basisschool ging ik naar het VWO en daarna naar het conservatorium waar ik Klassiek Slagwerk studeerde.

 

Ik kreeg belangstelling voor muziek toen ik een jaar of 5 was. Dat kwam, omdat ik voor m'n verjaardag een kinderdrumstel (zo eentje van de Bart Smit) had gekregen en 'dag Zuster Ursula' van Rob de Nijs op de pick up helemaal grijs draaide. Het eerste echte instrument dat ik bespeelde was een blokfluit. Verplicht instrument als je naar de muziekschool ging.

 

Ik geef nu les in drums en marimba, maar ik kan ook redelijk goed overweg met een piano, gitaar, basgitaar en nog een paar andere geluiden. Een instrument dat ik niet kan bespelen, maar dat ik wel graag onder de knie zou krijgen is cello.

Het leukste aan les geven bij Ceres vind ik het gebouw en de mensen die er komen. Ik word altijd blij als leerlingen lekker enthousiast muziek willen maken. Maar als ze niet op komen dagen word ik erg verdrietig.

 

Zelf houd ik het meeste van pop/rock muziek (ook wel klassiek, hoor!) Het mooiste aan marimba vind ik dat je het instrument met 4 stokken kunt bespelen. Het mooiste aan drums is dat je soms ook lekker even kunt 'rammen'. Als ik vandaag word gebeld dat ik morgen op kan treden in Paradiso dan zeg ik onmiddellijk JA, omdat ik dat een te gekke zaal vind. Als ik zelf optreed voor publiek ben ik altijd erg blij, maar ook nerveus, omdat ik wel graag alles heel goed wil doen. En dat lukt natuurlijk niet altijd. Als ik een van mijn leerlingen op zie treden dan ben ik supertrots.

Mijn favoriete band is The Beatles, omdat ze als eerste band hun liedjes zelf schreven en uitvoerden. Het mooiste liedje vind ik op dit moment en morgen ook nog "Maybe I'm amazed" van Paul McCartney. De mooiste uitspraak die ik ooit over muziek heb gehoord is: Het spelen van rusten maakt mooie muziek.

Jan Jacob Zegel-1.jpg
Niek Woesthuis-1.jpg

Niek

woesthuis

Mijn naam is Niek Woesthuis en ik ben geboren op 9 december 1980 in Almelo. Toen ik klein was wilde ik altijd al drummer worden en zat vanaf mijn 3e jaar al op potten en pannen te slaan. Na mijn middelbare school ben ik naar het conservatorium gegaan in Utrecht. Ik kreeg belangstelling voor muziek omdat mijn vader in het Metropole Orkest speelde als trombonist, vaak ging ik als kleine jongen met hem mee naar de studio en daar zat ik altijd vol bewondering naar de drummer te kijken. Het eerste instrument dat ik bespeelde was natuurlijk een drumstel en dat is altijd zo gebleven. Ik geef les in drummen maar ik kan ook een heel klein beetje piano spelen. Een instrument dat ik niet kan bespelen, maar dat ik wel graag onder de knie zou willen krijgen is contrabas.

Het leukste aan les geven bij Ceres vind ik dat de sfeer gezellig en persoonlijk is. Ik word altijd blij als leerlingen goed hun best doen en na de les met een vrolijk gezicht weer naar huis gaan.

Zelf houd ik het meeste van jazz muziek maar ook van rock, pop, klassiek, hip-hop en noem maar op, eigenlijk vind ik bijna alle muzieksoorten wel leuk. Eén favoriete band heb ik niet, er zijn zo veel goede bands/muzikanten dat ik er niet één maar wel honderd uit zou kunnen kiezen als favoriete band.

Het mooiste aan drummen vind ik dat je een beetje de basis bent van de band en dat je met een paar trommels en bekkens heel veel verschillende klankkleuren kan maken. 

Als ik zelf optreed voor publiek ben ik altijd erg blij en ik vind het heerlijk om samen met de bandleden ervoor te zorgen dat het publiek geniet van de muziek die we maken. Als ik een van mijn leerlingen op zie treden dan ben ik apetrots, want ik weet dat het soms best spannend is om op te treden, dus ik vind het moedig als mijn leerlingen het toch durven te doen.

Willem

smid

Mijn naam is Willem Smid en ik ben geboren op 1 juli 1985 in Sneek. Ik drum vanaf mijn 9de en vanaf mijn 14de wist ik zeker dat ik drummer wilde worden. Ik ben na de middelbare school gaan studeren aan het conservatorium in Amsterdam. Naast drums speel ik ook een beetje piano. Instrumenten die ik ook nog wel zou willen leren bespelen zijn gitaar en cello.

Ik hou van heel veel verschillende muziekstijlen; klassiek, pop, jazz, rock, zolang het maar goed klinkt en goed gespeeld is!

Het lesgeven bij Ceres is erg relaxt, de sfeer is goed en als docent word ik goed behandeld, zo kan ik met veel plezier lesgeven. Omdat ik niet vast zit aan verplicht lesmateriaal kan ik precies spelen wat de leerling graag wil en wat goed voor hem of haar is. Ik vind het leuk als leerlingen enthousiast zijn en met eigen ideeën komen, bijvoorbeeld met een nummer dat ze graag willen spelen.

Mijn favoriete band is mijn eigen band, de Amsterdam Saints. Hiermee spelen is altijd leuk en uitdagend, het is erg leuk om je eigen muziek over te brengen op het publiek. Een van de doelen met deze band is om zeker een keer in een uitverkocht Paradiso te spelen!

De leukste uitspraak die ik ooit over muziek heb gelezen is 'Muziek komt in de beste families voor'.

Mijn website is www.willemsmid.nl

Schermafbeelding 2018-02-14 om 18.17.14.
bottom of page