top of page
Mascha-14.jpg

Mascha

hoogendoorn

De klarinet met zijn warme donkere geluid en zijn glanzende zilveren kleppen had al vroeg een bijzondere aantrekkingskracht op mij. Zodra mijn handen groot genoeg waren koos ik na de blokfluit voor dit prachtige instrument. Op de klarinet worden heel veel verschillende soorten muziek gespeeld, zoals klassiek, klezmer, jazz en pop. 

Op het Koninklijk Conservatorium raakte ik ook in de ban van de basklarinet, die een nog diepere klank heeft, en een heel eigen karakter. Later kwamen er door het spelen in zowat elke grote musical van Joop van den Ende ook de saxofoon en de fluit bij. Het spelen van verschillende stijlen en instrumenten vind ik heel erg leuk om te doen, er is zoveel mooie muziek! Mijn enthousiasme en plezier in muziek maken geef ik graag door aan mijn leerlingen.

Muziekschool Ceres is een inspirerende plek om les te geven. Ik geniet altijd van alle klanken die er in het hele pand te horen zijn, en de voorspeelavonden waarop iedereen zijn kunsten mag laten horen. In mijn lessen sluit ik aan op de persoonlijke doelen en interesses van de leerling. Daarbij besteden we ook aandacht aan houding, ademhaling, rieten, techniek en klank. Geduld en plezier staan bij mij voorop, zo ga je spelenderwijs vooruit. Zowel beginners als gevorderden, volwassenen, studenten en kinderen geef
ik met veel plezier les.

¨Don´t play what´s there; play what´s not there¨ - Miles Davis

klarinet & basklarinet

bottom of page